×

A dupilumab-terápia hatása a szaglászavarra

Talán rég elfeledett anatómia ismereteket elevenít fel Dr. Kraxner Helga, a Semmelweis Egyetem adjunktusa, amikor részletesen bemutatja a szagláshoz kapcsolódó struktúrákat és azok kapcsolatait. Amellett, hogy felsorolja a szaglászavarok típusait, és az azokhoz vezető okokat, Kraxner Helga videónkban részletesen elmagyarázza a szaglásvizsgálatok menetét is. Az előadás végére is maradnak izgalmas információk, hiszen megtekinthetjük azokat az esetimertetéseket, amelyek a dupilumab-terápiának a szaglászavarok javulásában elért kiváló eredményeit mutatják be.

Rekord részvétel az MFOE kongresszusán

Dr. Tamás László professzort, az MFOE elnökét interjúnkban a társaság idei kongresszusáról kérdeztük, aki először a nagyszabású rendezvény néhány adatát ismertette. Kérésünkre felsorolta a kongresszus slágertémáit, megemlítette a forrongó szakterületeket. Hogyan hozott előrelépést a koponyalap-sebészetben a fül-orr-gégész és az idegsebész együttműködése? Milyen újdonságok hoztak áttörést a gyógyszeres terápiákban? Történt-e fejlődés a hallásjavító műtétek területén? Nem mellesleg megtudhatjuk azt is, hogy hogyan is zajlott az a bizonyos talkshow, amely könnyed stílusával üde színfoltot jelentett a szakmai programok között.

Budapesti F.O.G. Napok 2022

2022. április 7-8. között került megrendezésre a Budapesti Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Napok VII. Továbbképző online Tanfolyama. Tekintse meg Prof. Dr. Hirschberg Andor, Dr. Piski Zalán és Dr. Kiricsi Ágnes Sanofi szimpóziumi előadását!

A légúti gyulladásos megbetegedésekben alkalmazott biológiai terápiák hatásmechanizmusa

A Magyar Fül-, Orr, - Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesületének 46. kongresszusán Professzor Dr. Hirschberg Andor izgalmas előadásában feleleveníthettük és kibővíthettük ismereteinket a légúti gyulladásos megbetegedésekben alkalmazott biológiai terápiák hatásmechanizmusáról, emellett megismerhettük a prednizolonnak és egyes biológiai terápiáknak az eozinofil sejtszámra kifejtett hatását.

A súlyos asztmához társuló orrpolipózis – a biológiai kezelés során szerzett tapasztalataink

A Magyar Fül-, Orr, - Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesületének 46. kongresszusán Dr. Hajdu Krisztina egy izgalmas szimpózium keretein belül mutatta be a súlyos asztmához társuló orrpolipózist, osztotta meg ezen betegség biológiai terápiája során szerzett tapasztalatait, és foglalta össze azokat a jellemzőket, amelyek segítenek a magas kockázatú asztmás betegek felismerésében.

A kettes típusú gyulladás új megközelítése

Kérjük tekintse meg Dr. Noszek László előadását, amely a Budapesti Fül-orr gégészeti Továbbképző Napok (2021.03.18-19.) keretén belül hangzott el.

A súlyos, refrakter CRSwNP: egy nagy lépéssel tovább - új terápiás horizontok

Kérjük tekintse meg Dr. Csákó László előadását, amely a Budapesti Fül-orr gégészeti Továbbképző Napok (2021.03.18-19.) keretén belül hangzott el.

A biológiai terápia indikációi CRSwNP-ban

Kérjük tekintse meg Prof. Dr. Hirschberg Andor előadását, amely a Budapesti Fül-orr gégészeti Továbbképző Napok (2021.03.18-19.) keretén belül hangzott el.

A felső légutak 2-es típusú gyulladása-sinusitisek, rhinitisek, polyposis

Kérjük tekintse meg Prof. Dr. Hirschberg Andor előadását, mely a 16. alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság (MAKIT), a Debreceni Egyetem Bőrgyógyászati Allergológiai Tanszék, a Debreceni Akadémiai Bizottság Immunológiai Munkabizottságának Ülésén hangzott el.

<< < 1 2 3 4 5 > >>
45 találat 5 oldalon

Bejelentkezés

Technikai forródrót:
+36 30 327 4143

AZ EGYESÜLET KIEMELT TÁMOGATÓJA:

 

SANOFI

Az MFOE Arany fokozatú
támogatója a SANOFI.
 
 

AZ EGYESÜLET TÁMOGATÓI:

 

 teva

Victofon

 
 

Egyesületünk bankszámlaszáma:
11708001-20315478-00000000

Tagdíj: 10.000 Ft/év

Kérjük a tagdíjat erre a
számlaszámra fizesse!

A Közgyűlés határozatának
megfelelően 2023-tól a tagsági díj
egységesen 10.000 Ft/év.

Akinek túlfizetése volt a múlt évben, annak az idei évi (2024) tagdíjban ezt jóváírtuk és a befizetendő tagdíj összege ennek mértékével természetesen csökkenthető.

Befizetés előtt ellenőrizze
az egyenlegét a honlapon
!

A tagdíjról és a befizetésekről további
információk itt érhetők el!

A Magyar Fül-orr-gégészet
fejlesztéséért Alapítvány
Adószám: 18190003-2-42

Számlaszám:
11701004-20217868-00000000

Ha úgy gondolja, hogy támogatja céljainkat, kérjük, adja adója 1%-át
"A Magyar Fül-orr-gégészet fejlesztésért" Alapítványnak. Támogatását - betegeink nevében is - hálásan köszönjük!

Alapítványunkról további
információk itt érhetők el!

ujsag 70. évfolyam, 2. szám

Válasszon lapszámot

Partnerek

  Megjelent!
 
 

Megjelent Dr. Reményi Ákos
"A hangprotézissel végzett
beszédrehabilitáció gyakorlati kérdései
"
című szakkönyve.
 
További információk

 
 

Megjelent Hirschberg Andor professzor úr "Gyakorlati rinológia" című szakkönyve.
Évente számtalan szakkönyv jelenik meg világszerte ebben a témában, hazánkban azonban mindez ideig ilyen jellegű kiadvány
nem látott napvilágot.
 
További információk

 
 

Megjelent
Katona Gábor és Hirschberg Jenő szerkesztésében a

Gyermek Fül-orr-gégészet

tankönyv
 
További információk

 
 

Megjelent Hirschberg Jenő, Hacki Tamás,
Mészáros Krisztina szerkesztésében a

FONIÁTRIA ÉS TÁRSTUDOMÁNYOK

első és második kötete.
 
További információk