×

A dupilumab-terápia hatása a szaglászavarra

Talán rég elfeledett anatómia ismereteket elevenít fel Dr. Kraxner Helga, a Semmelweis Egyetem adjunktusa, amikor részletesen bemutatja a szagláshoz kapcsolódó struktúrákat és azok kapcsolatait. Amellett, hogy felsorolja a szaglászavarok típusait, és az azokhoz vezető okokat, Kraxner Helga videónkban részletesen elmagyarázza a szaglásvizsgálatok menetét is. Az előadás végére is maradnak izgalmas információk, hiszen megtekinthetjük azokat az esetimertetéseket, amelyek a dupilumab-terápiának a szaglászavarok javulásában elért kiváló eredményeit mutatják be.

Budapesti F.O.G. Napok 2022

2022. április 7-8. között került megrendezésre a Budapesti Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Napok VII. Továbbképző online Tanfolyama. Tekintse meg Prof. Dr. Hirschberg Andor, Dr. Piski Zalán és Dr. Kiricsi Ágnes Sanofi szimpóziumi előadását!

A légúti gyulladásos megbetegedésekben alkalmazott biológiai terápiák hatásmechanizmusa

A Magyar Fül-, Orr, - Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesületének 46. kongresszusán Professzor Dr. Hirschberg Andor izgalmas előadásában feleleveníthettük és kibővíthettük ismereteinket a légúti gyulladásos megbetegedésekben alkalmazott biológiai terápiák hatásmechanizmusáról, emellett megismerhettük a prednizolonnak és egyes biológiai terápiáknak az eozinofil sejtszámra kifejtett hatását.

A súlyos asztmához társuló orrpolipózis – a biológiai kezelés során szerzett tapasztalataink

A Magyar Fül-, Orr, - Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesületének 46. kongresszusán Dr. Hajdu Krisztina egy izgalmas szimpózium keretein belül mutatta be a súlyos asztmához társuló orrpolipózist, osztotta meg ezen betegség biológiai terápiája során szerzett tapasztalatait, és foglalta össze azokat a jellemzőket, amelyek segítenek a magas kockázatú asztmás betegek felismerésében.

A kettes típusú gyulladás új megközelítése

Kérjük tekintse meg Dr. Noszek László előadását, amely a Budapesti Fül-orr gégészeti Továbbképző Napok (2021.03.18-19.) keretén belül hangzott el.

A súlyos, refrakter CRSwNP: egy nagy lépéssel tovább - új terápiás horizontok

Kérjük tekintse meg Dr. Csákó László előadását, amely a Budapesti Fül-orr gégészeti Továbbképző Napok (2021.03.18-19.) keretén belül hangzott el.

A biológiai terápia indikációi CRSwNP-ban

Kérjük tekintse meg Prof. Dr. Hirschberg Andor előadását, amely a Budapesti Fül-orr gégészeti Továbbképző Napok (2021.03.18-19.) keretén belül hangzott el.

A felső légutak 2-es típusú gyulladása-sinusitisek, rhinitisek, polyposis

Kérjük tekintse meg Prof. Dr. Hirschberg Andor előadását, mely a 16. alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság (MAKIT), a Debreceni Egyetem Bőrgyógyászati Allergológiai Tanszék, a Debreceni Akadémiai Bizottság Immunológiai Munkabizottságának Ülésén hangzott el.

Aktualitások az allergiás rhinitis kezelésében

Az allergiás rhinitis korszerű kezeléséről kérdeztük Hirschberg Andor professzort, aki elmondta, hogy számos esetben egyszerre több allergiás betegség is fennáll, például az allergiás nátha mellett asztma, atópiás dermatitis is előfordulhatnak. Ezeket a betegségeket a páciens egyszerre kívánja kezelni. Ezért a modern ajánlások, az ún. integrated care pathways (ICP) elven működnek, amikor mobileszközökkel a beteg tudja követni és folyamatosan ellenőrizni, hogy az egyes tüneteire hogyan hatnak a gyógyszerek (mHealth). Beszélt továbbá arról, mi jellemző a korszerű antihisztaminokra, mikor alkalmazunk kortikoszteroidokat, illetve kombinált készítményeket, valamint arról, mikor ajánlott allergénspecifikus immunterápia.

<< < 1 2 3 4 5 > >>
44 találat 5 oldalon

Bejelentkezés

Technikai forródrót:
+36 30 327 4143

AZ EGYESÜLET KIEMELT TÁMOGATÓJA:

 

SANOFI

Az MFOE Arany fokozatú
támogatója a SANOFI.
 
 

AZ EGYESÜLET TÁMOGATÓI:

 

 teva

Victofon

 
 

Egyesületünk bankszámlaszáma:
11708001-20315478-00000000

Tagdíj: 10.000 Ft/év

Kérjük a tagdíjat erre a
számlaszámra fizesse!

A Közgyűlés határozatának
megfelelően 2023-tól a tagsági díj
egységesen 10.000 Ft/év.

Kérjük, hogy tagjaink ennek megfelelően fizessék az idei díjat. 31 főnek van az idei évre részleges befizetése, ezért kérünk mindenkit, hogy a befizetés előtt ellenőrizze az egyenlegét a honlapon!

A tagdíjról és a befizetésekről további
információk itt érhetők el!

A Magyar Fül-orr-gégészet
fejlesztéséért Alapítvány
Adószám: 18190003-2-42

Számlaszám:
11701004-20217868-00000000

Ha úgy gondolja, hogy támogatja céljainkat, kérjük, adja adója 1%-át
"A Magyar Fül-orr-gégészet fejlesztésért" Alapítványnak. Támogatását - betegeink nevében is - hálásan köszönjük!

Alapítványunkról további
információk itt érhetők el!

ujsag 69. évfolyam, 3. szám

Válasszon lapszámot

Partnerek

  Megjelent!
 
 

Megjelent Dr. Reményi Ákos
"A hangprotézissel végzett
beszédrehabilitáció gyakorlati kérdései
"
című szakkönyve.
 
További információk

 
 

Megjelent Hirschberg Andor professzor úr "Gyakorlati rinológia" című szakkönyve.
Évente számtalan szakkönyv jelenik meg világszerte ebben a témában, hazánkban azonban mindez ideig ilyen jellegű kiadvány
nem látott napvilágot.
 
További információk

 
 

Megjelent
Katona Gábor és Hirschberg Jenő szerkesztésében a

Gyermek Fül-orr-gégészet

tankönyv
 
További információk

 
 

Megjelent Hirschberg Jenő, Hacki Tamás,
Mészáros Krisztina szerkesztésében a

FONIÁTRIA ÉS TÁRSTUDOMÁNYOK

első és második kötete.
 
További információk