×

Budapesti Fül-orr-gégészeti Továbbképző Napok 2023

2023. február 23-25. között kerül megrendezésre a Budapesti Fül-orr-gégészeti Továbbképző Napok VIII. Továbbképző Tanfolyam az Aquaword Resort Budapest Hotelben. Tisztelettel hívjuk és várjuk!
Kedves Kollégák!

A hagyományt folytatva, 2023-ban is február utolsó hétvégéjén rendezzük a Budapesti Fül-orr-gégészeti Továbbképző Konferenciát. Ez a nyolcadik lesz a sorban, sajnos az előző kettőt a COVID 19 járvány miatt online formában tudtuk csak megtartani. Most nagy öröm a számomra, hogy újra személyesen találkozhatunk a pandémia előtt már  jól bevált helyszínen, az  Aquaword Resort Budapest Hotelben (1044 Budapest, Íves út 16).  

Az idén kiemelt témák:  az immunológia, a nehézlégzést okozó betegségek, illetve az idős korú betegek kommunikációs problematikája. Nem az alap-tudományos kérdéseket akarjuk tárgyalni, hanem magas szinten szeretnénk egy-egy témára gyakorlati szempontból koncentrálni. A témák túlmutatnak a szűken vett fül-orr-gégészeten. Érdekesek, értékesek lehetnek a fül-orr-gégészeken kívül, a háziorvos, gyermekgyógyász és allergológus  kollégáknak is. Társszakmák neves professzor előadói betekintést adnak nekünk az immunológia,  területén bekövetkezett, minket érdeklő legújabb fejleményeről. A fül-orr-gégészeti előadók listáján a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikájának oktatói mellett a Szegedi,- a Pécsi,- és a Debreceni Tudományegyetemek klinikáinak oktatói, és a témákban jártas  kórházi főorvosok tartják meg az előadásokat.  Az előadók a mindennapi élet, a hétköznapi gyakorlat számára használható formában, protokoll-szerűen tartják meg prezentációjukat.

Az immunológia napjainkban az egyik leggyorsabban változó és fejlődő  területe az orvostudománynak.  Az autoimmun betegségek és a biológiai terápiák a rhinologiában és fülészetben is jelentős szerepet játszanak. Az utóbbi években az új immunterápiás gyógyszerek berobbantak a fül-orr-gégészetbe. Egyrészt a recidiváló orr és melléküreg polipokat okozó 2-es típusú gyulladások kezelésében, másrészt a fej-nyaki daganatok terápiájában érünk el kiváló eredményeket a segítségükkel. A rhinológia-allergológia témákat a széles szakmai érdeklődésnek megfelelően tárgyaljuk, így  az akut és krónikus rhinosinusitis témái mellett a posztcovid és egyéb szaglászavarok, garat és gégeödémák, illetve  a méh és darázscsípések problematikáit is.

A nehézlégzés sokszor jelentős differenciál diagnosztikai problémát okoz a mindennapi a háziorvosi gyakorlatban, a járóbeteg szakrendelésen és a kórházi ügyeletben is. A gyors felismerés, a helyesen alkalmazott terápia a záloga a beteg gyógyulásának.  Az előadásokon azokat az indikációkat is részletezzük, amelyek a helyes diagnosztikai döntéshez vezetnek.

Az idős korúak kommunikációs zavarainál sokszor van fül-orr-gégészeti ok (hallás, vagy hangképzési zavar) a háttérben. A nagyothallás -főleg amin nem javít a hallókészülék ellátás- hátterében vagy súlyos cochlearis, vagy centrális okok lehetnek. Ezen okok differenciálásával  és a terápiás-rehabilitációs lehetőségekkel is foglalkozunk. Kommunikációs zavarokhoz vezetnek a dyshponiák is, ezek egy részét is megvitatjuk.

Remélem, hogy a szakmai és szellemi táplálék mellett, a kulturális műsor, a kellemes környezet, a modern szálloda és kongresszusi környezet, a világhírű élményfürdő, a finom ételek és italok felejthetetlen élménnyé teszik majd ezt az immár hagyományos rendezvényt az Önök számára!


Tisztelettel hívjuk és várjuk!Dr. Tamás László
egyetemi tanár
Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika

 

Bővebb információ, a rendezvény hivatalos weboldala:

https://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/FOG23

Cikk értékelése Eddig 1 felhasználó értékelte a cikket.

Hozzászólások

Bejelentkezés

Technikai forródrót:
+36 30 327 4143

AZ EGYESÜLET KIEMELT TÁMOGATÓJA:

 

SANOFI

Az MFOE Arany fokozatú
támogatója a SANOFI.
 
 

AZ EGYESÜLET TÁMOGATÓI:

 

 teva

Victofon

 
 

Egyesületünk bankszámlaszáma:
11708001-20315478-00000000

Tagdíj: 10.000 Ft/év

Kérjük a tagdíjat erre a
számlaszámra fizesse!

A Közgyűlés határozatának
megfelelően 2023-tól a tagsági díj
egységesen 10.000 Ft/év.

Akinek túlfizetése volt a múlt évben, annak az idei évi (2024) tagdíjban ezt jóváírtuk és a befizetendő tagdíj összege ennek mértékével természetesen csökkenthető.

Befizetés előtt ellenőrizze
az egyenlegét a honlapon
!

A tagdíjról és a befizetésekről további
információk itt érhetők el!

A Magyar Fül-orr-gégészet
fejlesztéséért Alapítvány
Adószám: 18190003-2-42

Számlaszám:
11701004-20217868-00000000

Ha úgy gondolja, hogy támogatja céljainkat, kérjük, adja adója 1%-át
"A Magyar Fül-orr-gégészet fejlesztésért" Alapítványnak. Támogatását - betegeink nevében is - hálásan köszönjük!

Alapítványunkról további
információk itt érhetők el!

ujsag 70. évfolyam, 2. szám

Válasszon lapszámot

Partnerek

  Megjelent!
 
 

Megjelent Dr. Reményi Ákos
"A hangprotézissel végzett
beszédrehabilitáció gyakorlati kérdései
"
című szakkönyve.
 
További információk

 
 

Megjelent Hirschberg Andor professzor úr "Gyakorlati rinológia" című szakkönyve.
Évente számtalan szakkönyv jelenik meg világszerte ebben a témában, hazánkban azonban mindez ideig ilyen jellegű kiadvány
nem látott napvilágot.
 
További információk

 
 

Megjelent
Katona Gábor és Hirschberg Jenő szerkesztésében a

Gyermek Fül-orr-gégészet

tankönyv
 
További információk

 
 

Megjelent Hirschberg Jenő, Hacki Tamás,
Mészáros Krisztina szerkesztésében a

FONIÁTRIA ÉS TÁRSTUDOMÁNYOK

első és második kötete.
 
További információk