Megjelent Répássy professzor úr új tankönyve

Megjelent a Fül-orr-gégészet és Fej-nyaksebészet Répássy professzor által szerkesztett, új tankönyve, amely a szakvizsgára készülők számára alap-tankönyv, a szakorvosok részére hasznos, up-to-date kézikönyv. Valamennyi kolléga haszonnal forgathatja a mindennapi munkájában.

Bevezetés

Több mint 10 éve jelent meg legutóbbi Fül-orr-gégészeti, fej-nyaksebészeti tankönyvünk. Szakmánk nagyon sokat fejlődött az utóbbi években és az új könyv elkészítése egyre parancsolóbban szükségessé vált. Lassabban és nehezebben született meg ez a könyv, mint ahogy gondoltuk, mert a magyar egészségügy reformjának viharában sok energiát vett el tőlünk a problémák megoldása. A közelmúltban kellett elkészíteni szakmánk klinikai irányelveit. Könyvünk szempontjából ez kedvező körülménynek számított, hiszen az elkészült protokollok alapján a kiadványban a legkorszerűbb szakmai útmutatók elvei kerülhettek.

A könyv megjelenésével egy jelentős jubileumot is ünnepelhetünk, 150 éve fejlesztette ki és számolt be gégetükrözési eljárásáról Czermák Nepomuk János. Czermák cseh származású volt, Prágában született 1828-ban, de 1858-ban mutatta be a gégetükröt a Királyi Orvosegylet ülésén. Szakmánk önálló diszciplínává vált és büszkék lehetünk, hogy ennek bölcsője Magyarország és Budapest volt. Politzer Ádám nevéhez fűződik a fülészet megalakítása, aki Albertirsán született és Bécsben volt egyetemi tanár. A magyar fül-orr gégészet hírnevét tovább öregbítette két Nobel-díjas kutató. Bárány Róbert a labyrinth működés vizsgálatáért, Békésy György pedig a hallásélettan kutatójaként kapott Nobel-díjat.

Könyvünk 14 szerzője között nemcsak a 4 egyetemi klinika vezető oktatói, hanem egyes területek kiváló szakemberei is szerepelnek. Minden szerzőtárs munkáját köszönöm. Hálás köszönetemet fejezem ki munkatársaimnak dr. Küstel Marianna és dr. Szirmai Ágnes egyetemi docenseknek, mert a könyv szerkesztésében pótolhatatlan segítségemre voltak. Áldozatos és precíz munkájuk nélkül csak igen nehezen született volna meg szakkönyvünk.

Az orvostanhallgatók oktatásához szükséges egyetemi tankönyv kereteit nemcsak méretében, hanem tartalmában is túlléptük. Ezt a szakkönyvet nemcsak a medikusoknak, hanem a fül-orr-gégészeti szakvizsgára készülőknek is ajánljuk. Reméljük, hogy a szakorvosok vagy az orvostudomány más területén működő szakemberek is sikerrel forgathatják ezt a könyvet, mely méltó helyet kap az orvosok könyvespolcain. 

Kapcsolódó dokumentumok: 1. Borító
2. Bevezető
3. Címoldal
4. Előlap
5. Fejezetlista
6. Tartalomjegyzék
Cikk értékelése Eddig 7 felhasználó értékelte a cikket.

Hozzászólások

Bejelentkezés

Technikai forródrót:
+36 30 327 4143

AZ EGYESÜLET KIEMELT TÁMOGATÓJA:

 

teva

A MFOE Arany fokozatú támogatója
a SANOFI GENZYME.
 
 

AZ EGYESÜLET TÁMOGATÓI:

 

 tevaVictofon

Egyesületünk bankszámlaszáma:
11708001-20315478-00000000

Tagdíj: 6000 Ft/év

Kérjük a tagdíjat erre a
számlaszámra fizesse!

A Magyar Fül-orr-gégészet
fejlesztéséért Alapítvány
Adószám: 18190003-2-42

Számlaszám:
11701004-20217868-00000000

Ha úgy gondolja, hogy támogatja céljainkat, kérjük, adja adója 1%-át
"A Magyar Fül-orr-gégészet fejlesztésért" Alapítványnak. Támogatását - betegeink nevében is - hálásan köszönjük!

Alapítványunkról további
információk itt érhetők el!

ujsag 67. évfolyam, 2. szám

Válasszon lapszámot

Partnerek

  Megjelent!
 
 

Megjelent Dr. Reményi Ákos
"A hangprotézissel végzett
beszédrehabilitáció gyakorlati kérdései
"
című szakkönyve.
 
További információk

 
 

Megjelent Hirschberg Andor professzor úr "Gyakorlati rinológia" című szakkönyve.
Évente számtalan szakkönyv jelenik meg világszerte ebben a témában, hazánkban azonban mindez ideig ilyen jellegű kiadvány
nem látott napvilágot.
 
További információk

 
 

Megjelent
Katona Gábor és Hirschberg Jenő szerkesztésében a

Gyermek Fül-orr-gégészet

tankönyv
 
További információk

 
 

Megjelent Hirschberg Jenő, Hacki Tamás,
Mészáros Krisztina szerkesztésében a

FONIÁTRIA ÉS TÁRSTUDOMÁNYOK

első és második kötete.
 
További információk