Dr. Minor Gudrun

A Lipcsében született orvosnő gyermekkorától kezdve zenei tanulmányokat folytatott. Abszolút hallása és szorgalma következtében felvették a Lipcsei Zeneművészeti Főiskola zongora tanszakára, amelyet elvégzett. Rendkívül jó szellemi képessége és az emberi egészséggel való közelsége az orvosi pálya felé irányította.

Az orvosi egyetemen a hallás és a hangképzés gyógyítása és vizsgálata vált életcéljává. Szakdolgozatát kiváló eredménnyel a Berendt docens által vezetett foniátriai klinikán védte meg "Az időskori hangképzés jellegzetességei" címmel. Hazánkban az első és egyetlen munkahelye a János Kórház Fül-, Orr-, Gége osztálya volt, ahol betegsége súlyosbodásáig dolgozott. Tökéletesen megtanult magyarul, akcentus nélkül beszélt. Dr. Gőtze Árpád mellett megtanulta a csecsemők korai hallókészülék-ellátását és egész munkásságában kiemelt szeretettel és tudással fordult a hallássérült gyermekek és szüleik felé. Szakorvosi képesítést fül-orr-gégegyógyászatból és audiológiából szerzett. Gőtze Árpád felkérésére bekapcsolódott a Fül-Orr-Gégegyógyászat szaklap munkájába és élete folyamán kiemelkedő színvonalon fordította a német nyelvű cikkeket és absztraktokat. Egész életét vallásossága és emberszeretete irányította. A karácsonyi ünnepeken süteménnyel, meleg szavakkal gondoskodott a bentfekvők lelkéről. Az audiológán várakozó betegekhez mindig volt egy jó szava és a türelmetlen betegek is megkönnyebbült szívvel távoztak a rendelésről. Minor Gudrunban egy kiváló orvost, egy példás családanyát és egy vidám, szeretőszívű, mindenkire odafigyelő kollégát vesztettünk el. 2013. szeptember 3-án - 71 éves korában – hazaköltözött az Úrhoz.

 

Cikk értékelése Eddig 8 felhasználó értékelte a cikket.

Hozzászólások

Bejelentkezés

Technikai forródrót:
+36 30 327 4143

  AZ EGYESÜLET TÁMOGATÓI:

 

 tevaVictofon

 
Egyesületünk bankszámlaszáma:
11708001-20315478-00000000
 
Tagdíj: 6000 Ft/év

Kérjük a tagdíjat erre a
számlaszámra fizesse!
 
 
A Magyar Fül-orr-gégészet
fejlesztéséért Alapítvány
Adószám: 18190003-2-42

Számlaszám:
11701004-20217868-00000000

Ha úgy gondolja, hogy támogatja
céljainkat, kérjük, adja adója 1%-át
"A Magyar Fül-orr-gégészet fejlesztésért" Alapítványnak. Támogatását - betegeink nevében is - hálásan köszönjük!

Alapítványunkról további
információk
itt érhetők el!
 
ujsag 65. évfolyam, 4. szám

Válasszon lapszámot

Partnerek

  Megjelent!


Megjelent Hirschberg Jenő, Hacki Tamás, Mészáros Krisztina szerkesztésében a FONIÁTRIA ÉS TÁRSTUDOMÁNYOK első és második kötete.

További információk