Beszámoló a CE-ORL-HNS kongresszusáról és Sziklai professzor úr Főtitkárrá választásáról

Lapszám: Fül-Orr-Gégegyógyászat | 2011 | 57. évfolyam 3. szám

Barcelonában, Katalónia fővárosában, 2011. július 2-6. között zajlott a CE-ORL-HNS első, európai kongresszusa, melyen hazánkat mintegy 20 résztvevő képviselte, köztük számos „facultymember”: kerekasztali tag és elnök (Prof. Dr. Gerlinger Imre, Prof. Dr. Sziklai István, Dr. Katona Gábor, Dr. Huszka János, Dr. Rovó László, Dr. Csanády Miklós, Dr. Kovács Viktória, Dr. Tamás László, Dr. Kisely Mihály).

Kora reggeltől, több mint 20 előadóteremben, párhuzamosan zajlott a program, a „bőség zavara” miatt nehéz volt választani a döntően kerekasztalok formájában megtartott vagy felkért előadások között. A részvételt chip-kártyával ellenőrizték belépéskor – ez némileg meglepő újdonság –, és az eltöltött idő valamint a saját előadások alapján adták ki az európai akkreditációs szisztéma szerinti részvételi igazolásokat. A szabad előadások délutánra maradtak, de ezek között is számos, kifejezetten érdekes kérdés bukkant fel, így városnézésre alig maradt idő. Vezető témák voltak a koponyabázis- és középfül-sebészet (ezen belül is a cholesteatoma témaköre); szokásos, nagy érdeklődés övezte az endoscopos orrmelléküreg-műtéteket, tömött terem mellett zajlott az orrvérzésekről szóló kerekasztal. Számos újdonságot hallottunk a hallás- és belsőfül kutatás, az egyensúlyszervi betegségek és a tinnitus témakörében.

Egyesületünk, hazai gégész-közéletünk szempontjából kiemelkedő jelentőségű hír, hogy a kongresszus kapcsán megtartott CE-ORL-HNS és EUFOS közgyűléseken Dr. Sziklai István professzor urat ezen egyesületek Főtitkárává („General Secretary”) választották. Felelős megbízatása egyben lehetőséget nyújt arra is, hogy hazánkat, egyesületünket még hatékonyabban képviselje anemzetközi fórumokon, mely mindannyiunk részére fontos és megtisztelő. Kinevezéséhez szívből gratulálunk!
 

Cikk értékelése Eddig 5 felhasználó értékelte a cikket.

Hozzászólások

Bejelentkezés

Technikai forródrót:
+36 30 327 4143

  AZ EGYESÜLET TÁMOGATÓI:

 

Victofon amplifon teva

 
Egyesületünk bankszámlaszáma:
11708001-20315478-00000000
 
Tagdíj: 6000 Ft/év

Kérjük a tagdíjat erre a
számlaszámra fizesse!
 
 
A Magyar Fül-orr-gégészet
fejlesztéséért Alapítvány
Adószám: 18190003-2-42

Számlaszám:
11701004-20217868-00000000

Ha úgy gondolja, hogy támogatja
céljainkat, kérjük, adja adója 1%-át
"A Magyar Fül-orr-gégészet fejlesztésért" Alapítványnak. Támogatását - betegeink nevében is - hálásan köszönjük!

Alapítványunkról további
információk
itt érhetők el!
 
ujsag 65. évfolyam, 4. szám

Válasszon lapszámot

Partnerek

  Megjelent!


Megjelent Hirschberg Jenő, Hacki Tamás, Mészáros Krisztina szerkesztésében a FONIÁTRIA ÉS TÁRSTUDOMÁNYOK első és második kötete.

További információk