Budapesti Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Napok II. Továbbképző Tanfolyam

2017-02-08

2017. február 23-25. között kerül megrendezésre a Budapesti Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Napok II. Továbbképző Tanfolyam. Helyszín: Budapest, Marriott hotel.

Kedves Kollégák!

2016. februárjában tartottuk az első Budapesti fül-orr-gégészeti továbbképző konferenciát a Marriott Hotelben. A 2017-es másodikat ugyanitt rendezzük, és reményeim szerint hagyományt teremtünk az évenkénti megrendezéssel.

A háromnapos rendezvényünk célja, hogy két nagy témára: a fej-nyaki onkológiára és az időskorú betegek leggyakoribb panaszait jelző tünetekre fókuszáljunk és tájékoztassuk Önöket az adott terület klinikumának legújabb eredményeiről. Nem az alap tudományos kérdéseket akarjuk tárgyalni, nem tudományos kongresszust szervezünk, hanem magas szinten szeretnénk egy-egy témára gyakorlati szempontból koncentrálni. A témák túlmutatnak a szűken vett fül-orr-gégészeten. Érdekesek, értékesek lehetnek a fül-orr-gégészeken kívül onkológusoknak, háziorvos kollégáknak. Ezért szerepelnek a felkért előadók között az onkológiai szakma neves képviselői is. A fül-orr-gégész előadók listáján a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti klinikájának oktatói mellett a Szegedi,- a Pécsi,- és a Debreceni Tudományegyetemek klinikáinak és az Országos Onkológiai Intézetnek a vezető oktatói, illetve az oktatásban jártas kórházi főorvosok tartanak előadásokat. Az előadók a mindennapi élet, a hétköznapi gyakorlat számára használható formában tartják meg prezentációjukat. Az összefoglaló előadások mellett kerekasztal viták is lesznek. Célunk az, hogy a tanfolyammal elősegítsük új diagnosztikai és terápiás protokollok megszületését.

A két fő témánk igen időszerű, hiszen a fej-nyaki onkológiában ijesztő hazai incidencia és mortalitási adatok okai sokrétűek. A nemzetközi átlaghoz képest a betegeink késői stádiumban kerülnek diagnosztizálásra. Ennek okairól, a korai tünetekről, a differenciál diagnosztikáról több előadás is szól. A HPV indukált tumorok sajátosságairól, a fertőzési utakról, a többi laphámráktól eltérő viselkedéséről, a megelőzés és a szűrés lehetőségéről is beszélünk. A fejnyaki tumorok sebészeti és egyéb terápiás újdonságait is tárgyaljuk. A másik téma az időskorú betegek gyakori fül-orr-gégészeti panaszai és tünetei. A szakrendeléseken és a háziorvosnál az ezekkel a panaszokkal jelentkező betegek sokszor nehéz diagnosztikai problémát jelentenek. Az előadások a halláspanaszok, a fülzúgás, orrdugulás, orrcsepegés és orrfolyás, a garati gombóc- és idegentest érzés, a köhögés, krákogás, rekedtség, nyelészavarok, szédülés-szédelgés, fejfájás, alvászavarok és az időskori bőrtumorok kérdésköreit tárgyalják.

A fül-orr-gégész és háziorvos mindennapi gyakorlatában előforduló betegségek tünetei mögött megbúvó, néha súlyos betegségeket, a nehéz differenciál diagnosztikai problémákat és a korszerű terápiás megoldásokat is részletezzük. Remélem, hogy a szellemi táplálék mellett a kellemes környezet, a Budai Vár, a Gellért-hegy és a Duna-hidak fantasztikus panorámája, a finom ételek és italok felejthetetlen élménnyé teszik majd ezt az immár hagyományos tudományos rendezvényt az Önök számára!

Tisztelettel hívjuk és várjuk rendezvényünkre!

Prof. Dr. Tamás László

egyetemi tanár
Semmelweis Egyetem
Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika

 


 

Kapcsolódó dokumentumok: 1. MEGHÍVÓ ÉS PROGRAM
Cikk értékelése Eddig 1 felhasználó értékelte a cikket.

Hozzászólások

Bejelentkezés

Technikai forródrót:
+36 30 327 4143

  AZ EGYESÜLET TÁMOGATÓI:

 

amplifon

Victofon

 
Egyesületünk bankszámlaszáma:
11708001-20315478-00000000
 
Tagdíj: 6000 Ft/év

Kérjük a tagdíjat erre a
számlaszámra fizesse!
 
 
A Magyar Fül-orr-gégészet
fejlesztéséért Alapítvány
Adószám: 18190003-2-42

Számlaszám:
11701004-20217868-00000000

Ha úgy gondolja, hogy támogatja
céljainkat, kérjük, adja adója 1%-át
"A Magyar Fül-orr-gégészet fejlesztésért" Alapítványnak. Támogatását - betegeink nevében is - hálásan köszönjük!

Alapítványunkról további
információk
itt érhetők el!
 
ujsag 65. évfolyam, 1. szám

Válasszon lapszámot

Partnerek

  Megjelent!


Megjelent Hirschberg Jenő, Hacki Tamás, Mészáros Krisztina szerkesztésében a FONIÁTRIA ÉS TÁRSTUDOMÁNYOK első és második kötete.

További információk