A Fül-orr-gégész Teniszbajnokság 10 éve

2016-11-28

10 éve, Gerlinger Imre és Késmárszky Róbert közös ötletéből indult a magyar fül-orr-gégészek országos teniszversenye, mely azóta már külföldről is vonz játékosokat. Az első versenyt ők szervezték az E-On pályákon, Antal Attila és a Babolat támogatásával. Az utóbbi évek során a Sager Pharma biztosítja a zavartalan lebonyolítást és tudományos színvonalat.

A résztvevők száma egyre növekszik, a törzsgárda mellett legutóbb Fabinyi Balázs érkezett Ausztriából, s egyre több a fiatal is, így a modern teniszt játszó Sevecsek Zsuzsanna és Molnár Dávid.

Budapest mellett olyan remek helyszíneken járhattunk, mint Pécs, Zalaegerszeg, Balatonfűzfő, Balatonfüred, Nyíregyháza.

Bárhol is zajlott a verseny, a hangulat mindig remek volt, igazi társasági, baráti rendezvényről van szó, ahol a családtagok közül is sokan eljönnek drukkolni, kikapcsolódni. Ebben része van a gasztronómiai élményeknek is, így például az utóbbi évek során rendszeresen  "visszakövetelt" harcsapaprikásnak.

Elmondhatjuk, hogy a szervezés mindig hibátlan volt, e tekintetben külön is ki kell emelni Boronkai Gusztit és Helfferich Fricit, akik e munkát több éve fáradhatatlanul végzik, nem kímélve időt, energiát. A fentebb említett két fiatallal és Keliger Gyulával ők alkotják az egy osztályról (Honvédkórház) érkező legnagyobb csapatot, két rutinosabb játékosuk rendre a dobogón is végez.

Jóleső érzés visszanézni a készült fotókat, melyért külön köszönet illeti Elkán Karcsit és Rezek Döncit. (1. kép) (2. kép)


Dönci a kezdeti években verhetetlen volt, csak megszorítani lehetett, illetve igyekezni, hogy minél több fortélyát ellessük. A mezőny sajnálja, hogy izmait azóta más sportágban acélozza!

Lehetetlenség volna jelen keretek között valamennyi játékost elemezni, de érdemes kiemelni Péter Jóska és Boér András technikai tudását, Jóska remek lábmunkáját (melyeknek érmeit is köszönheti); Görgey Csaba, Végső Péter, Nedeczky Zsolt, Szalay Gyuri és Kapitány András kőkemény ütéseit; Radvánszki Feri, Smehák Gyuri, Doleviczényi Zoli fürgeségét.

A női mezőnyben Ujlaki Ildi kiforrott, technikás játékára nincs ellenszer, de mellette Miltényi Csilla, Papp Renáta, Somogyi Kinga mutatnak szép fejlődést.

A 2016. évi, évfordulós verseny során a férfiak között a legeredményesebbek Késmárszky Róbert és Boronkai Guszti voltak,  párosban szoros küzdelemben Elkán Karcsi - Késmárszky Róbert győzték le a Helfferich Frici - Fabinyi Balázs duót, vegyesben pedig Ujlaki Ildi - Boronkai Guszti arattak babért Miltényi Csilla - Késmárszky Róbert ellenében. Az évek során legeredményesebbek Ujlaki Ildi, Rezek Dönci, Boronkai Guszti és e sorok írója voltak, ők más amatőr versenyeken is szép eredményeket érnek el.

A szervezőket és résztvevőket ismerve biztos, hogy jövőre is lesz verseny, hosszabb távon akár a társszakmákkal is bővülve, fej-nyaki kupaként.


Késmárszky Róbert dr.

Cikk értékelése Eddig 2 felhasználó értékelte a cikket.

Hozzászólások

Bejelentkezés

Technikai forródrót:
+36 30 327 4143

  AZ EGYESÜLET TÁMOGATÓI:

 

Victofon amplifon teva

 
Egyesületünk bankszámlaszáma:
11708001-20315478-00000000
 
Tagdíj: 6000 Ft/év

Kérjük a tagdíjat erre a
számlaszámra fizesse!
 
 
A Magyar Fül-orr-gégészet
fejlesztéséért Alapítvány
Adószám: 18190003-2-42

Számlaszám:
11701004-20217868-00000000

Ha úgy gondolja, hogy támogatja
céljainkat, kérjük, adja adója 1%-át
"A Magyar Fül-orr-gégészet fejlesztésért" Alapítványnak. Támogatását - betegeink nevében is - hálásan köszönjük!

Alapítványunkról további
információk
itt érhetők el!
 
ujsag 65. évfolyam, 4. szám

Válasszon lapszámot

Partnerek

  Megjelent!


Megjelent Hirschberg Jenő, Hacki Tamás, Mészáros Krisztina szerkesztésében a FONIÁTRIA ÉS TÁRSTUDOMÁNYOK első és második kötete.

További információk